program


Jul på Bundsbæk Mølle

Jul på Bundsbæk Mølle

Igen i år byder vi indenfor til det hyggeligste julemarked de to første weekender i december. Der er Jul på Bundsbæk Mølle den 7. og. 8. og 14. og 15. december 2019

Jul på Bundsbæk Mølle 2019

Husk! Pyrus kommer på besøg den 14. december kl. 14.00.

Julen er gammel og julen er ny, julen er aldrig den samme! Sådan er det også til Jul på Bundsbæk Mølle i år, hvor meget vil være lige præcis som det plejer - men meget også vil være helt nyt!

Der er Jul på Bundsbæk Mølle den 7. og. 8. og 14. og 15. december - og Lysfest med Luciaoptog den 13. december 2019

Glæd jer til at opleve julemagien, når Ringkøbing-Skjern Museums grønne skovnisser igen dukker frem fra Bundsbæk Naturpark, når julelysene blinker på den gamle vandmølle, når æbleskiverne, klejnerne og de andre julelækkerier igen står klar, når hestevognen kører, når Det Grønne Skovnisseversitet igen ringer ind, når “Alletiders Ju(l)bilæumsudstilling” viser frem - og det igen er Jul på Bundsbæk Mølle!

Gran, guirlander og gartnere
I år kan I for første gang opleve De Grønne Skovnissers Julspor - sporet der fører jer fra Menneskenes Verden og “julen i de gode gamle dage” og ind i De Grønne Skovnissers Verden, hvor mystik, magi, drilleri og meget mere finder sted. På Julsporet kan I gå på opdagelse i nissernes natur - hvem ved hvilke magiske oplevelser der venter undervejs?
Der venter både oplevelser for store og små, blandt andet glæder vi os til at vise jer, hvad de to gartnere Daniel Kronborg og Lise Junker Hedevang har hjulpet De Grønne Skovnisser med at lave!

Det Grønne Skovnisseversitet ringer ind
Det Grønne Skovnisseversitet ringer igen i år ind - men i år har Nisseversitet ændret sig! Glæd jer til at træde indenfor i De Grønne Skovnissers verden, en verden af mystik, hygge og historie - og en streng, men sød, nisserektor der er klar til at tage imod de kommende grønne skovnisser og sætte dem på prøve.

25-års ju(l)bilæum og Pyrus på pletten
Pyrus, "Liberium, libarium, mysterium, akvarium", Freja, Christian IV, Nissebo, Gyldengrød, "Cool jul", Kandis - og alt det andet, der gør "Alletiders"-universet alletiders!
I år er det 25 år siden vi første gang mødte Pyrus, det er første gang vi hørte "Cool jul", første gang vi rejste med ind i historien og første gang vi havde en "Alletiders Jul" - og det skal selvfølgelig fejres! Det gør vi til "Jul på Bundsbæk Mølle" den 7.-8. og 14.-15. december, når vi inviterer indenfor til "Alletiders Ju(l)bilæumsudstilling"!
Pyrusander Purlegris - himself - kommer selvfølgelig også på besøg! Glæd jer til at opleve ham, når der kommer gang i den, sang i den, mere ramasjang og tju-bang i den lørdag den 14. december kl. 14.00!

Lysets fest
Julen har altid været forbundet med lyset. Helt tilbage til jernalderen og vikingetiden, hvor man fejrede at dagene nu var vendt og lyset var på vej tilbage. Til 1800-tallet, hvor julelysene fandt deres plads på juletræet og til i dag, hvor både træer ude og inde bliver dekoreret med lys i de mørke måneder.
Til dette års Jul på Bundsbæk Mølle vil lyset være i fokus. Fra de mange julelys der hænger omkring den gamle vandmølle, til de lys børnene selv vil kunne lave på Nisseversitetet. I den første weekend, den 7. og 8. december, afsluttes Jul på Bundsbæk Mølle med et ildshow, når Ildknægten kommer på besøg.

Og den 13. december om aftenen holder vi Lysfest med Luciaoptog ved Bundsbæk Mølle - køb billetter her.Ildknægten kommer med lyset
Når mørket falder på til Jul på Bundsbæk Mølle tænder Ildknægten flammen og lader poi’erne hvirvle! Ildknægten sluger og puster ild til stor fryd for julemarkedsgæsterne. Lyset og får hovedrollen i et poetisk og dramatisk show, der med sit unikke kunstneriske udtryk ikke ligner andre ildshows. Bag navnet Ildknægten, gemmer sig den kun 19-årige gøgler og ildartist Oskar Dalsgaard. Gennem de sidste mange år, har han optrådt i Danmark på markeder, museer og til store kulturevents.

Ildknægten optræder den 7. og 8. december til Jul på Bundsbæk Mølle

Jul på Bundsbæk Mølle
Bundsbæk Mølle er en idyllisk vandmølle fra midten af 1600-tallet der år efter år i december forvandles til et eventyrligt julelandskab, smukt dekoreret med julelys og granguirlander når der er Jul på Bundsbæk Mølle. Her kan store som små gå opdagelse i den gamle købmandshandel og i laden på møllen, hvor der er spækket med smagsprøver på lækre juledelikatesser. Ungerne kan tage på Det Grønne Skovnisseversitet og møde De Grønne Skovnisser.

Praktiske oplysninger
Dato: 7. og 8. december og 14. og 15. december kl. 10.00-16.30
Lysfest: Den 13. december kl. 17.00-19.30, Luciaoptog kl. 18.00
Pyrus: Den 14. december kl. 14.00
Ildknægten: Den 7. og 8. december kl. 15.00
Sted: Bundsbæk Mølle, Bundsbækvej 27, 6900 Skjern
Entré: Voksne 75 kr., børn og unge 6-14 år 35 kr., børn under 6 år kommer gratis ind.
Fri entré med et årskort - købes ved entréen og giver gratis entré i 1 år

AKTIVITETSKALENDER


For kun 175 kr. får du adgang til alle museets besøgssteder…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: