program


Entré Skjern Vindmølle

Entré Skjern Vindmølle

Efter 100 år på Marupvej er den gamle vindmølle blevet smukt restaureret. Kom ind og se den flotte gamle mølle og se de nye udstillinger, der fortæller møllens historie.

APRIL - OKTOBER

Åben i efterårsferien - Den 12.-14. oktober kl. 13.00-16.00
Voksne: 50 kr. Børn u. 18 år gratis. 

Da Skjern voksede møllen over hovedet  

Skjern Vindmølles historie er en del af Skjern historie, vindmøllen kom til byen da den lille by var ved at udvikle sig til en rigtig stationsby og mølletorvet blev et af samlingsstederne i den voksende by. Da 1. Verdenskrig ramte resten af Europa kunne det mærkes i Danmark, det var svære at få brændstof og møllen der næsten kun kørte på det var i store problemer - den lille by den var flyttet til havde nemlig vokset den over hovedet og det gjorde det svært for møllen kun at køre på vindenergi. Møllen blev derfor flyttet til Marupvej.

Historien om Skjern Vindmøllen er altså historien om en mølle der flyttede sig for andre og for nye tider. I den nye udstilling om Skjern Vindmølle kan I blive meget klogere på mølle på Marupvej.

Skjern Vindmølle er en del af Ringkøbing-Skjern Museum. Læs mere om Skjern Vindmølle og Ringkøbing-Skjern Museum på www.levendehistorie.dk.  

AKTIVITETSKALENDER


Et besøg ved Lyngvig Fyr er en oplevelse for alle sanser.

Mød vikingerne i levende live!

Det kan være bådsmanden, der arbejder…

Heldagsvandretur med guide - med lækker frokost og sødt undervejs

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: