program


Bunkertur (Tysk)

Bunkertur (Tysk)

Bliv klogere på de mange bunkere der stadig står ved vestkysten, når Ringkøbing-Skjern Museum tager på bunkertur
Torsdage i uge 7-13. Dansk og engelsk guide kl. 15.30-17.30. Tysk guide kl. 13.00-15.00  Læs mere

DatoFor dansksproget tur klik her

Voksne 75 kr. Børn mellem 6-14 år 25 kr. 

En tur på stranden om sommeren er for de fleste en dag hvor man nyder solen, stranden og vandet, men en tur på stranden ved Houvig er meget mere end det. For blandt klitter og badegæster rejser flere betonkæmper sig, og som et levn fra fortiden, fortæller de strandens mange gæster historien om Anden Verdenskrig og Danmarks besættelse.

Bunkere, en radarstation og en Fanta  

På bunkerturen hører du om, hvordan Houvig Fæstningen dækker over to forskellige dele af tyskernes forsvarsstrategi under Anden Verdenskrig, du hører om de meget unge og meget gamle tyske soldater der var udstationeret her. Du hører om Luftwaffes topmoderne antiluftskyts stilling: Ringelnatter, der havde adskillige allierede fly på samvittigheden. Men du hører også flere gode historier og skrøner - du kan fx. finde ud af hvad læskedrikken Fanta har med Anden Verdenskrig at gøre.
På turen kommer vi ogsår gennem det område hvor Houvig Fæstningen lå. Mange af bunkerne er stadig synlige, mens andre er mere eller mindre gemt i klitterne. Det er muligt at komme ind i nogle af bunkerne, så det kan være en god ide at medbringe en lommelygte.

Turen går til Ringkøbing Museum

Efter at have hørt om Ringelnatter og de allierede fly kan du få endnu mere ud af oplevelsen ved at besøge Ringkøbing Museum, hvor udstillingen “Flyvere i natten” fortæller historien om de 19 allierede fly, Ringelnatter skød ned ved Ringkøbing Fjord under krigen. Du kan også opleve “Hvad bunkeren gemte” en udstillingen om den bunker der i 2008 dukkede stort set uberørt op. Bunkeren blev efterladt i 1945 - og derefter sandede den til. Da man genfandt bunkeren var interiøret som da tyskerne havde forladt den. I dag er bunkeren rekonstrueret på Ringkøbing Museum.

Praktisk information

Dansk guide kl. 15.30 -17.30. Tysk guide kl. 13.00-15.00
Mødested: Houvig Strand P-plads, ca. 4 km nord for Søndervig. GPS: N: 56.1532. Ø: 8.1201
Pris: Pris: Voksne 75 kr. Børn 6-14 år 25 kr.

Selve turen er ca. 2.5 km og foregår i det kuperede klitlandskab. og er ikke egnet for gangbesværede og kørestolsbrugere.

AKTIVITETSKALENDER


Oplevelser i JyllandsAkvariet

I JyllandsAkvariet kan du komme HELT TÆT på…

I Hvide Sande finder du noget af det bedste sildefiskeri i Danmark. Så…

Bliv klogere på de mange bunkere der stadig står ved vestkysten, når Ringkøbing-Skjern…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: