program


Bunkertur

Bunkertur

Bliv klogere på de mange bunkere der stadig står ved vestkysten, når Ringkøbing-Skjern Museum tager på bunkertur
Torsdage i uge 7-13. Dansk og engelsk guide kl. 15.30-17.30. Tysk guide kl. 13.00-15.00
 Læs mere

DatoBliv klogere på de mange bunkere der stadig står ved vestkysten, når Ringkøbing-Skjern Museum tager på bunkertur.

De står som monumenter over en ikke så fjern fortid, bunkerne ved Houvig, de fortæller en historie, om savn, om alt for unge tyskere og alt for gamle tyskere der drog i krig, de fortæller om moderne teknologi, om bombetogter og om et besat Danmark. I uge 7 kan du tage hele familien med på bunkertur og høre mere om betonmonumenterne på stranden.

Ældgamle kanoner og en topmoderne radar

På bunkerturen hører I om, hvordan Houvig Fæstningen dækker over to forskellige dele af tyskernes forsvarsstrategi under Anden Verdenskrig. Bunkerne var en del af tyskernes Atlantvold, der var tænkt som et værn, der skulle strække sig fra Sydeuropa til Nordnorge - et værn mod en allieret invasion. Atlantvolden blev aldrig færdigbygget, men bunkerne ved Søndervig fortæller stadig dens historie.
Bunkerne var bevæbnet med ældgamle kanoner og befolket af tyskernes reserver i form af gamle mænd og unge drenge. Som en kontrast hertil var Ringelnatter, Luftwaffes topmoderne antiluftskyts stilling. Det var herfra der blev sendt ordrer til de tyske natjagere - Ringelnatter har adskillige allierede fly på samvittigheden.

Vi går gennem det område hvor Houvig Fæstningen lå. Mange af bunkerne er stadig synlige, mens andre er mere eller mindre gemt i klitterne. Det er muligt at komme ind i nogle af bunkerne, så det kan være en god ide at medbringe en lommelygte.

Bliv klogere på Ringkøbing Museum

Vil I gerne fordybe jer endnu mere i historien, så er det oplagt også at besøge Ringkøbing Museum, hvor der vises to udstillinger med udgangspunkt i Houvig Fæstningen. “Flyvere i natten” fortæller historien om de 19 allierede fly, Ringelnatter skød ned ved Ringkøbing Fjord under krigen.
I 2008 dukkede en stort set uberørt bunker fra Anden Verdenskrig op. Bunkeren var blevet efterladt i 1945 - og derefter sandet til. Interiør var som da tyskerne havde forladt den. I dag er bunkeren rekonstrueret på Ringkøbing Museum og i udstillingen “Hvad bunkeren gemte” kan I gå ind i den og bl.a. se en film om den, dengang 17-årige, Gerhard Saalfeld, der var udstationeret i den selvsamme bunker.

Praktisk information

Dato: Torsdage i uge 7-13.
Dansk og engelsk guide kl. 15.30-17.30.
Tysk guide kl. 13.00-15.00

Mødested: Houvig Strand, Sortebærdalens P-plads, ca. 4 km nord for Søndervig.
Pris: 75 kr. for voksne, børn 6-14 år: 25 kr.
Billetter kan købes ved turstart, på Ringkøbing Museum, Turistkontoret eller via Ringkøbing-Skjern Museum online billetsalg.
Selve turen er ca. 2.5 km og foregår i det kuperede klitlandskab.

 

 

AKTIVITETSKALENDER


Oplevelser i JyllandsAkvariet

I JyllandsAkvariet kan du komme HELT TÆT på…

Bliv klogere på de mange bunkere der stadig står ved vestkysten, når Ringkøbing-Skjern…

Kom med til de traditionelle kroaftener på Fahl Kro - og få en…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: